logo
Köp poster

Comebacken

6 juli 2023

artikel

Det är inte bara J-Södra som steppar upp på planen, utan även Gröna Gatan gör comeback, det sätts upp postrar på stan, det skrivs låtar, ja det händer minst sagt grejer runt Södra just nu.

Jag ska verkligen inte vara sämre, det är nu dags för mig att steppa upp.

Det har varit ett händelserik vår för min del vilket tyvärr har resulterat i att Bloggen har blivit lidande.

Under tiden Bloggen har haft ett uppehåll har Södra gått och blandat sig in i toppstriden. Det är faktiskt riktigt kul att titta när J-Södra spelar fotboll just nu. Det är mycket mål framåt men dessvärre även många mål i röven. Men att Södra skulle vara med i toppen när vi gick på uppehåll var det nog inte många som hade tippat på.

Men på fredag är det dags igen. Då börjar Superettan igen och det är dags att dra ner till Landskrona, och Landskrona IP. Landskrona har likt Södra tappat en nyckelspelare. Camil Jebara lämnar BOIS och kommer inte vara med i matchen mot J-Södra. Däremot har man förstärkt laget med Gustaf Bruzelius, Samuel Burakovsky, Rasmus Wendt, som samtliga har värvats från Ettan. De ska alla vara spelklara så de återstår att se om de går in från start direkt eller ej.

I Södras fall kommer vi få klara oss utan målskytten Pashang Abdulla som lämnar för spel i allsvenskan, och en dimension i spelet kommer förmodligen försvinna. För Södra kommer tappa en trygg uppspelspunkt, en spelare som alltid vinner sina dueller, en spelare som är jobbig för alla motståndare att möta. Kommer det gå att ersätta Pashang med Södras dåliga ekonomi?

För att Södra ska blanda sig i toppstriden på riktigt bör försvarsspelet bli mycket bättre. Även att vi tappar vår främsta målskytt kommer det bli viktigare att sätta ett bra och tryggt försvarsspel. För mål har vi visat att vi kan göra.

Som vanligt har GM fixat med buss så haka på den för att störta Södra på plats. Tillsammans gör vi denna hösten rolig.

Har du förslag på vad du vill se mer av här på bloggen tvekar inte på att höra av dig. Tillsammans gör vi det mer intressant och roligare att följa Södra.

logo

För Södraiter av södraiter

Har du frågor eller funderingar eller vill vara en del av Södrabloggen hör av dig till oss via sociala medier eller maila info@sodrabloggen.se