logo
Köp poster

En premiär med mersmak

9 april 2023

artikel

Premiären är avklarad och den slutade med en poäng mot ett toptippat Örebro SK. Och visst skulle det kanske varit lite mer än så?

Det är ett Örebro som visar att de kommer komman mycket högra i år än förra året.

Men nu till matchen. Det var en chansfattig första halvlek som redan är bortglömd. Det var två lag som inte ville förlora vilket var tydligt. Det blev extra tydligt med tanke på att det var första gången Örebro gick ut på gräs för denna säsongen.

Något bra sades i alla fall i omklädningsrummet under halvlek för den andra halvleken händer det desto mer och det öppnas upp, båda lagen skapar farliga lägen där det mycket väl kunde resulterat i mål åt båda hållen. I slutändan är det ändå Södra som är närmst att ta med sig alla tre poäng. Även att Örebro har några farliga lägen så hade det inte varit helt orättvist om Södra gick där ifrån med alla poäng.

Södra gör en helt okej premiär trotts att förutsättningarna inte va de bästa. Absolut första halvlek var långt ifrån den bästa, men coach García visar att han har fingertoppskänsla och gör taktiska förändringar under pausen som gör att Södra skapar mer chanser, och med inhoppen av Flamur Dzelili och Filip Møller Delaveris visar på hur man kan förändra matchbilden. Tyngden hos Pashang Abdulla som kommer vara jobbig för alla försvarare att tampas emot ger en extra dimension i anfallsspelet.

Södra visar även upp en bra och stabil defensiv. För mig gav premiären en mersak och en tro på att man inte är ett bottenlag i år. Men Superettan är alltid Superettan, och en premiär är alltid en premiär så mycket kan förändrats såklart.

Nytt för i år är att bloggen kommer dela ut fem gröna hjärtan för varje match. I just denna matchen var det rätt självklart att dela ut tre hjärtan för det var en person som sticker ut, det är en spelare bloggen var inne på inför säsongen att denne skulle bli en nyckelspelare. Och i måndags levererade han. I denna matchen tycker jag att Samuel Adrian visar upp att han är en av Superettans bästa mittfältare, han är inblandad framåt, och är bra defensivt.

💚💚💚 Samuel Adrian

💚💚 Robin Book

💚 Arvid Eriksson

I omgång två är det dags för att möta förra årets stora överraskning Skövde AIK. Ett Skövde som gjorde allt de kunde för att få spela sin hemmapremiär på Södermalms IP, det var klubbspelare och ideella krafter samt kommunen som skottade planen under torsdagen men det räckte tyvärr inte. Matchen kommer istället att spelas på Borås Arena vilket gynnar Södra mest.

Att få möjligheten att få spel på konstgräs mot ett lag som Skövde gör att Södra på ett helt annat sätt kan spela den fotbollen man vill med mycket possession istället för att försöka göra det på en något ojämnare gräsmatta mot ett hårt kämpande Skövde. För vi kan förvänta oss kamp på söndag, även om Skövde har blivit av med långkastaren Gustav Friberg så är det ganska mycket annat som är sig likt i Skövde. De kommer kämpa och slita för att hålla sig kvar i Superettan. Det gäller för Södra att ta kampen defensivt och jobba på effektiviteten i det offensiva för att ta tre poäng.

Glöm inte att stötta Södra genom att swishakampanjen, och se till att hänga med till Borås! Framåt Södra

logo

För Södraiter av södraiter

Har du frågor eller funderingar eller vill vara en del av Södrabloggen hör av dig till oss via sociala medier eller maila info@sodrabloggen.se