logo
Köp poster

En tuff period

9 augusti 2023

artikel

Det var ett tufft schema som väntade, det var serieledaren gånger två samt ett smålandsderby. Det var en chans att få drömma om Allsvenskt avancemang. För nu är det 15 poäng upp till Västerås och Utsikten, samt 6 poäng till Öster. Var det vår chans som gick förlorad?

Södra hade satt sig själva i ett bra läge efter seger GIF Sundsvall men de tre kommande matcherna blev för tufft för de gröna eleganterna. Första matchen mot Utsikten var vi värda mer en 0 poäng. Mot Öster hade vi inte en chans, för att sedan göra 45 bra minuter mot Utsikten. Men att bara göra 45 bra minuter mot serieledaren räcker tyvärr inte.

Superettan är självklart en tuff serie där alla slår alla så att vara med och kriga om ett kval är såklart ingen omöjlighet med 13 matcher kvar kan såklart mycket hända. Men frågan är har tåget redan lämnat stationen?

Södra behöver glömma dessa tre matcher och gå vidare. Hitta tillbaka till sitt offensiva spel som var sån framgång under våren. För efter uppehållet har Södra bara mäktat med att göra tre mål.

Det är tydligt vilken betydelse Pashang hade för vår offensiv. Att lyckas få in samma spelartyp var viktigt och vi får se om Sadmir Zekovic kan bli lika lyckosam som Pashang. Sadmirs spets sitter ju såklart i det felvända spelet, en spelare att lyfta långt på när som kan hålla i bollen så att laget hinner komma upp. Förutom i det felvända så är han en slitvarg, och jobbig att möta. Frågan är, kommer han göra lika många mål, som Pashang, det återstår att se.

Örebro SK (B), Helsingborg IF (H) samt GIF Sundsvall (B) är de tre kommande matcherna för Södras del, tre klubbar som underpresterar och krigar för sin överlevnad. Tre matcher som kommer att prägla säsongen för Södras del, kommer man vara med i borten eller kommer man haka på i toppen.

Södra har ett ungt och spännande lag, men en saknad av en riktigt ledare, en spelare som kan ryta ifrån när det går tungt. Book har varit mycket bra och viktig för vårt spel i år men är han den ledaren som kan sätta dom kraven som likt Fidde och Frank eller Thelin kunde göra. Vem kliver fram nu när det går lite tyngre?

logo

För Södraiter av södraiter

Har du frågor eller funderingar eller vill vara en del av Södrabloggen hör av dig till oss via sociala medier eller maila info@sodrabloggen.se