logo
Köp poster

Silly Season

6 januari 2024

Silly Season

Här kommer jag försöka samla allt som pratas om Södra under vintern och våren, spelare som ryktas ut och spelare som ryktas in. Hör du något som du vill dela med sig så skicka ett DM.

Daniel Strandsäter är klar för 2024

6:e januari

Tidigare i veckan berättade Bengt Canell att man låg i förhandlignar om ett förlängt kontrakt med tre spelare. Nu är det bekräftat från klubben att Daniel Strandsäter blir kvar i den gröna tröjan. Han säger till hemsidan att han är extremt glad att han har förlängt sitt kontrakt.

Benjamin Tannus på plats i Jönköping?

3:e januari

Enligt mina uppgifter så är den tidigare J-Södra spelaren Benjamin Tannus påväg tillbaka till klubben, det sägs att han är på plats i Jönköping för att skriva på ett avtal. Benjamin kommer senast ifrån Åtvidaberg där han förra säsongen var lagkapten.

Södra förhandlar med flera spelare.

3:e januari

Bengt Canell berättar för JP att man är i förhandlignar med Alexander Nilsson, Daniel Strandsäter och Anton Thorsson om vidare spel i den gröna tröjan. Alla tre hade klausuler i sina kontrakt som säger att kontraktet ska omförhandlas vid degradering. Om det blir någon förlängning av Elias Nordströms lån var Bengt tveksam till.

Alexander Berntsson länmar.

3:e januari

JP har pratat med Bengt Canell och han berättar att det Berntsson hade en klasul i sitt kontrakt som gör att han lämnar Södra. Och han kommer inte att finns med när truppen drar igång igen i januari.

Jonathan Drott klar.

3:e januari

Jonathan Drott spelar åter i den gröna tröjan. Med Bäckseda IF som moderklubb anslöt Drott 2012 från Myresjö IF, det blev totalt tre säsonger i den gröna tröjan innan han lämnade för Östers IF där han höll till i åtta säsonger. Förra året blev det spel i Örgryte, där parterna kom överens om att bryta kontraktet i förtid. Nu efter 10 år är han alltså tillbaka och kommer vara en riktigt nyttig spelare för detta unga Södra.

Bjurnemark klar för Ariana FC.

1:a Jannuari

Året börjar med att Albin Sjöstrand Bjurnemark skriver på för den hårt satsande seriekonkurrenten Ariana. Vi tackar för din tid i Södra.

logo

För Södraiter av södraiter

Har du frågor eller funderingar eller vill vara en del av Södrabloggen hör av dig till oss via sociala medier eller maila info@sodrabloggen.se