logo
Köp poster

Tappad poäng i en svängig tillställning

17 april 2023

artikel

3-3 mot Skövde på Borås arena och man kan inte annat än känna en bitter eftersmak, för visst skulle vi har vunnit denna matchen?

Under torsdags kom beskedet att det inte gick att spela på Södermalms IP och matchen flyttades till Borås arena. Detta borde helt klart varit en stor fördel för Södra. Likt på försäsongen visar Södra upp en period där man är riktigt bra och trotts 1-0 till Skövde spelar Södra fin fotboll. Det är även under den perioden de tre målen görs.

Men likt under försäsongen har Södra svårt att vara bra under en hel match, vilket även sker under denna tillställningen. Det är även något Taylor Silverholt också är inne på när bloggen får möjlighet att prata med honom under onsdagskvällen,

  • Vi tar med oss de 25 minuterna i första halvlek där vi gör våra tre mål och är riktigt bra. Vi spelar vi vårat spel och när vi gör det så är vi väldigt jobbiga att möta. Tyvärr räcker det inte att spela bra i 25 minuter när en match är 90 min.

Det som var riktigt bra i premiären hemma mot Örebro, det defensiva spelet. Men mot Skövde funkade det inte alls lika bra. Försvarsspelet gick inte att känna igen från premiären och man föll in i Skövdes spel genom att dra på sig onödiga fasta situationer. Det vi kan ta med oss är att vi är farliga framåt och att Robin Book ser så där bra ut som vi vet att han kan vara.

Mot Skövde är det just Book som får tre Gröna hjärtan från bloggen. Han ligger bakom allt denna matchen och det behöver vi om vi inte ska ligga i botten i år.

💚💚💚 Robin Book

💚💚 Marko Nikolic

💚 Malkolm Moënza

Efter två omgångar är Södra fortfarande på jakt efter första trean, kan den komma mot nykomlingen Gefle IF? De har tagit 6 poäng på två matcher och har alltså inte släppt in mål såhär långt. Det är inte vilka lag som helst som Gefle har besegrat utan både Trelleborg och Helsingborg har besegrats. Men det skrämmer inte Tayler

  • Gefle har börjat mycket bra, det brukar vara så med nykomlingar. De har inte så mycket press på sig, motståndarna har inte så mycket koll på dom. Men nu har vi sett hur dom spelar och vi ska utnyttja deras svagheter. Det kommer bli viktigt för oss att komma dit med bra självförtroende och en bra inställning. Det är jobbigt att möta oss på gräs speciellt om man är ett konstgräslag och det ska vi ta tillvara på.

En annan viktigt faktor som Taylor nämner är stödet från hemmasupportrarna

  • Det är viktigt med att vi får så mycket stöd som möjligt från våra fantastiska fans, Green Machine har varit magiska hittills och hoppas jag hoppas de fortsätter med det så kommer det gå riktigt bra.

Kan Södra få ihop det defensiva spelet har Södra en stor potential, för vi har sätt att det finns kvalité i laget och offensivt ser det vasst ut. Nu ser vi till att göra Vallen till en borg och sjunger fram 3 poäng. Framåt Södra.

logo

För Södraiter av södraiter

Har du frågor eller funderingar eller vill vara en del av Södrabloggen hör av dig till oss via sociala medier eller maila info@sodrabloggen.se